Burgonya Egytálétel Recept

Rakott krumpli másképp

Na ez az az étel, amit reggelire, ebédre és vacsorára is bármikor tudok enni! Nem hagyományos módon készül, hosszú évek alatt sikerült tökélyre csiszolni ezt variációt, nem bonyolult, de picit időigényes. Viszont ez senkit ne tartson vissza, próbáljátok ki így is, én még nem találkoztam olyannal, akinek ne tetszett volna!

Én legjobban a vega verziót szeretem, kolbászt sem teszek bele, de ezt úgy oldjuk fel, hogy a tepsi felében van azért némi Gyulai kolbász.

Kár, hogy olyan gyorsan eltűnik...

Hozzávalók

  • 2kg krumpli (amilyen éppen akad, a nevüket amúgy sem tudom)
  • 7-8 tojás
  • 1-2 fej vöröshagyma
  • 2 kis pohár tejföl
  • 1 pohár tej vagy tejszín
  • vékony karikára vágott szárazkolbász (csak jó minőségű kerüljön bele, a vendéglős verziók nálam általában ezen buknak el!)

Előkészületek

  • A hagymát vágd apróra, és dinszteld üvegesre egy kis olajon
  • A tejfölt keverd simára a tejjel, ne legyen sűrű, de nagyon híg sem. A tejföl íze domináljon, ne a tejé.
  • A NYERS krumplit vágd kb. fél cm-es karikákra
  • Karikázz fel szárazkolbászt tetszés szerint. Mi vékonyra szeletelve szeretjük!

Így készül

  • 1. réteg: egy nagyobb tepsibe locsolj egy kis étolajat, és kezdd el szépen szorosan egymás mellé tenni a krumpli karikákat. Én ilyenkor sózom, minden réteg krumplit egyenletesen sózz meg, mert sokat elbír! A felszeletelt tojást rakosgasd szépen egyenletesen elosztva a krumplira. Én nem feltétlenül tartom meg a szép tojásszeleteket, hanem szétszabdalva dobálom rá, így inkább jut mindenhova. Locsolj rá a párolt hagymából, majd egy-két kanállal adj neki a híg tejfölből is. A kolbász karikákat is ide pakold rá.
  • 2. réteg: folytasd a krumplival újra, majd szép sorban az előzőekben leírt hozzávalókkal.
  • Kb. 3-4 réteg lesz ebből, attól is függ, mekkora tepsiben, sütőtálban sütöd.
  • A tetejére krumpli kerül, amire egyenletesen rálocsolok, kenek még tejfölt, és néhány kis vaj darabtól sem sértődik majd meg.
  • Mivel a krumpli nyersen kerül bele, ezért lefedve sütöm (vastag grill alufóliával fedem le), kb. 45 percig. Késsel megszurkálom, ha már puha, fólia nélkül rápirítok és kész is. Már csak ki kell várni, hogy hűljön kicsit...
  • (Hamarosan jövök olyan képpel is, ami a rakosgatás közben készült!)

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük