Húsféle Recept

Zabpelyhes fasírt

Bevallom, gyerekkoromban nem voltam egy nagy fasírt - vagy ahogy otthon hívták, "fasírozott" rajongó.  Egyszer vendégségben ettünk ilyet, azóta folyamatosan készül. A sütőben sül, ezért nem büdös és nem olajos, házibulikba is gyakran viszem, általában pár perc alatt eltűnik 😉

Hozzávalók

  • 50dkg darált hús
  • egy közepes vöröshagyma
  • 10-12dkg nagyszemű zabpehely
  • kis gerezd fokhagyma
  • 1 tojás
  • fűszerek, ki ahogy szereti: só, bors, fűszerpaprika, petrezselyemzöld vagy medvehagyma apróra vágva

Így készül

  • A hagymát apróra vágod és megpárolod pici olajon
  • 5dl alaplevet vagy vizet ételízesítővel vagy egy leveskockával (tudom, gasztro főbűn!) felforralsz és beleteszed a zabpelyhet. Félreteszed, hogy a zab beszívja a folyadékot, amikor már sűrű, massza szerű, akkor van kész.
  • A darált húst összekevered egy tojással, hozzáadod a kész zabpelyhet, a dinsztelt hagymát, és befűszerezed.
  • A masszából kis golyókat formázol zsemlemorzsába hempergetve és egy sütőpapírral borított sütőlemezre sorakoztatod őket. Ebből a mennyiségből pont egy tepsi mennyiségű fasírt lesz.
  • A sütőt előmelegíted 200C-ra, a fasírtokat vagy egy ecsettel kenve, vagy olaj sprayvel lefújod és szép piros-ropogósra sütöd. Forgatni sem kell, megsül szépen egymagában.

Tipp: olaj spray-t egyszer vettem, kb. arany áron kapható, viszont szétszedhető ügyesen és akkor utántöltve is használható!

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük