Egytálétel Recept

Camambert batyu

Gyors vacsora  és váratlan vendégek esetén is garantált siker. A camambert töltelék bolondítható, lehet bele aszalt szilvát, áfonyát, bármit tölteni.

Hozzávalók

  • 1 kerek camambert sajt (két kis méretűt szoktam venni, 2 batyu lesz így 1 tésztából
  • 1 friss leveles tészta tekercs (nem fagyasztott)
  • 1 tojás
  • áfonyadzsem, vagy sűrű szilvalekvár, esetleg aszalt szilva

Így készül

  • A leveles tészta lapot kiteríted, két négyzet lapot vágsz belőle.
  • A közepére helyezed a sajtot és 8 részre osztod/vágod a sajt körül, mintha egy virág szirmai lennének. A "szirmok" széleit lekerekíted. (1)
  • Szépen sorban ráhajtod a szirmokat a sajtra, jól lenyomkodod.
  • A maradék tésztából kis rudacskákat formázol, és mellédobálod azokat is a sütőpapírra. (Van, aki ezeket szereti a legjobban...)
  • A kész batyut lekened a felvert tojással és kb. 180C-on megsütöd, amikor szépen pirult a teteje, már kész is! (2)
  • Kis tortaszeleteket vágsz belőle, áfonya dzsemmel, dióval tálalod és boldogan nézed, ahogy a sajt szépen csordogál kifelé.

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük