Gyors vacsora és váratlan vendégek esetén is garantált siker. A camambert töltelék bolondítható, lehet bele aszalt szilvát, áfonyát, bármit tölteni.
Hozzávalók
- 1 kerek camambert sajt (két kis méretűt szoktam venni, 2 batyu lesz így 1 tésztából
- 1 friss leveles tészta tekercs (nem fagyasztott)
- 1 tojás
- áfonyadzsem, vagy sűrű szilvalekvár, esetleg aszalt szilva
Így készül
- A leveles tészta lapot kiteríted, két négyzet lapot vágsz belőle.
- A közepére helyezed a sajtot és 8 részre osztod/vágod a sajt körül, mintha egy virág szirmai lennének. A "szirmok" széleit lekerekíted. (1)
- Szépen sorban ráhajtod a szirmokat a sajtra, jól lenyomkodod.
- A maradék tésztából kis rudacskákat formázol, és mellédobálod azokat is a sütőpapírra. (Van, aki ezeket szereti a legjobban...)
- A kész batyut lekened a felvert tojással és kb. 180C-on megsütöd, amikor szépen pirult a teteje, már kész is! (2)
- Kis tortaszeleteket vágsz belőle, áfonya dzsemmel, dióval tálalod és boldogan nézed, ahogy a sajt szépen csordogál kifelé.
1. 2.