Egytálétel Recept

Sajtos padlizsán

Imádom a padlizsánt mindenféle formában, ez az étel kb. 15 perc alatt készül el, és nagyon laktató, nekem legalábbis önálló főétel! A szaftját tunkolni kötelező, ha van egy kis pirított kenyér vagy ciabatta a környéken.

Mi kell hozzá?

  • Nagy serpenyő

Hozzávalók

  • 1 egész padlizsán
  • 1-2 egész mozzarella szeletelve
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • kb. 2 nagy paradicsom
  • 2 ek. olívaolaj
  • szárított vagy friss oregano
  • friss bazsalikomlevél

Így készül

  • Felszeleteled a padlizsánt kb. fél cm-es karikákra, besózod, picit állni hagyod, majd leitatod a nedvességet róla.
  • Olívaolajon félig-meddig megpárolod a padlizsánszeleteket. Nagyon gyorsan be fogja szívni az olajat, így én picit csalok és 2-3 ek vizet is teszek hozzá, mert ebből és a paradicsom levéből lesz majd a finom tunkolni való!
  • Ráteszed a paradicsomkarikákat, a szétnyomott fokhagymadarabokat, egy nagy csipet oreganot, megsózod és fedő alatt puhára, szottyosra párolod az egészet. (1)
  • Az utolsó momentum, hogy ráteszed a sajtszeleteket (2) és újra lefeded, már csak alacsony fokozaton tartod addig, amíg a sajt szépen ráolvad. A képen nem mozzarella van, mert nem volt itthon... Trappista sajttal is tökéletes!
  • Megszórod friss bazsalikomlevéllel, ne sajnáld róla!
  • Szólsz a többieknek, hogy "GYERTEK ENNI!" 🙂

You may also like...

1 Comment

  1. öröm számomra, hogy az első receptek közt van!
    Várom a többit!
    P Ildikó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük