Leves Recept

Paraleves

All time favourite, szinte hetente kell főzni. Nem diétás, nem is akar az lenni. Akkor jó, ha a sajttól megáll benne a kanál. Ez a recept 5 embernek bőven jó, többször is eszünk belőle, ha kevesebbet akarsz, felezd az adagokat!

Hozzávalók

  • 2 doboz paszírozott paradicsom (Passata)
  • 1 ek liszt
  • 1 ek olaj
  • 1-2 ek. cukor
  • fél zacskó Ürömi csipetke
  • 1 tk oregano
  • friss bazsalikomlevél

Így készül

  • Az olajból és a lisztből egy hígabb rántást kavarsz (tényleg csak pár keverés kész) és felengeded egy pohár hideg vízzel. Ezt azért szoktam így, hogy ne terítse be a konyhát a paradicsompüré, amikor ráöntöm a rántásra és vadul elkezd köpködni, így ez elkerülhető.
  • Beleöntöd a két doboz paradicsompürét és felengeded vízzel. (A fazék ez esetben 5 literes)
  • Felforralod, de nem mész sehova, mert akkor biztos, hogy kifut a habja, és az lesz neki bőven! Nem kellemes takarítani, tapasztalat!
  • Ha felforrt, beleteszed a sót, cukrot, oreganot és mehet bele a tészta.
  • Tudom, betűtészta... tésztáról megoszlanak a vélemények, ez lassabban fő, kicsit keményebb fajta, de mi ezt szeretjük hozzá.
  • Amikor a tészta megfőtt, kész is van. Frissen vágott bazsalikom levélre szeded és mehet rá a sajt (reszelt parmezán, Trappista, vagy ami van)

You may also like...

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük